detaljer!!

Så jeg har ikke vært særlig detaljert I de siste bloggene mine, de har for det meste blitt skrevet i all hast når jeg har hatt tid. Så la meg gå litt mer detaljert her nå.

Skole

Fagene mine dette semesteret (kan ikke engang huske om jeg har nevnt dem) er amerikansk historie, verdensproblemer, matte, fotografi, amerikansk litteratur, og gym.

Historie er det samme som sist semester. Ikke spesielt interessant, men ikke ubeskrivelig kjedelig heller. Hadde en prøve sist uke som jeg fikk B+ på, det er første gangen i dette faget, alt annet har vært A. Men jeg har fortsatt 95 % og en A i faget, så jeg overlever da! Venner: Miraal og Lisa.

Verdensproblemer er? Interessant. Læreren min er Ms Lewis, og hun er litt spesiell. Men morosom, hun er veldig sarkastisk og sier det hun tenker. Vi har nyheter en gang i uka, og vi må alle ha med 3 artikler og ha 3 spørsmål eller 2 koblinger (connections) eller en miks, til hver av dem. Vi får 12 poeng for å gjøre dette, og vi er da en del av diskusjonen vi skal ha om artiklene og får 12 poeng til, selv om vi ikke snakker. Det er 14 tema i alt, og vi roterer hvem som har hva. Samtidig så har vi ett tema over et par-tre uker, som ender med en prøve og en debatt. Her får vi 10 artikler og må stille 10 spørsmål, som er 10 poeng. Da er vi med i debatten, og får 5 poeng for hver gang vi snakker de første fire gangene, så 30 poeng totalt. Hun kan velge å si at vi må være stille og gi andre sjansen til å snakke etter dette, dersom vi er for aktive. For hver gang vi ikke snakker (altså, vi må få alle 30 poengene), må vi velge ett av spørsmålene våre og diskutere begge sidene av saken i ett avsnitt hver. Det er alt eller ingenting i denne klassen. Har foreløpig en A her også. Venner: Nida og Kelsey. Snakker litt med noen andre også, men det er disse jeg kjenner best.

Matte er utrolig kjedelig. Har fortsatt algebra 2,5. Gudskjelov at Agnieszka er der med meg! Hennes venninne (og nå også min), Lizz, er der også. Grunnen til at det er så kjedelig, er at læreren er gammel og treg, og ikke alt for god i matte heller. Sistnevnte gjelder for bortimot alle elevene også. Den andre halvdelen er at det er nesten for enkelt. Og ensidig. Alt vi gjør er å løse likninger. Trodde da algebra var litt mer enn bare dét. For øyeblikket er det innsetningsmetoden vi jobber med. Og har jobbet med siden begynnelsen av februar. Vi gjør det samme om igjen og om igjen og om igjen? For det meste er Agnieszka og jeg ferdig med dagens oppgaver en halvtimes tid før timen er ferdig. Og det er ikke mange oppgaver å snakke om heller; 12-15 stk per dag. Har 100 % og A her. At matte er ett av mine beste fag har ikke skjedd før? Siden 10 klasse har jeg alltid hatt best karakter i historie og samfunnsfag? Venner: Agnieszka og Lizz.

OK, vi er halvveis igjennom dagen! Lunsj. Kjedelig. Har første lunsj nå, ikke tredje slik som sist semester. Nida fra Thailand, Maria fra Slovakia og Lisa fra Østerrike har også første lunsj, men jeg savner Agnieszka. Vi pleide å være på biblioteket, men nå er jeg i kantina. Spiser jo ikke lunsj, så kjeder meg? Gjør lekser om jeg har noen, men som regel ikke. Så ja, jeg kjeder meg.

Fotografi! Har et digitalt kamera, Canon PowerShot S5 tror jeg det er? Er et nokså greit kamera å bruke. Har det utrolig gøy og lærer masse nytt hele tiden. Så langt har jeg lært om ISO og F-stop, hvordan å få uskarp bakgrunn/forgrunn, ?shutter speed? ? kan ikke helt oversette det, men det er hvor raskt bildet blir tatt ? og hvordan man lager spøkelsesbilder og fyser bevegelse, bilder som er i svart-hvitt med én farge, og noe i PhotoShop. Vi gikk over hvordan man fjerner folk og gjenstander og kviser osv fra bildene, men det visste jeg allerede. Ellers bare leker jeg med lys og kontrast og farge, det er ganske morsomt. Har hatt to prosjekt så langt, macro som er nærbilder, og ansikter. Fikk A på begge og har 100 %, er kjempefornøyd! Har også ett bilde med i fotokonkurransen på skolen også, temaet er energi, og bildet mitt er ett av fyrverkeri som jeg tok på Norwich. Kan vinne $70, men det gjør jeg sikkert ikke? Venner: kamerapartner Dom, snakker litt med andre også, selvfølgelig.

Amerikansk litteratur er neste fag på timeplanen. Læreren min, Mr Hayman, har skumle øyer; de går i kryss! For det meste leser vi bare stykker på skolen, og har oppgaver som hører til. Disse er som regel litt vanskelige for meg, men kommer meg da igjennom? Hadde en prøve her en dag som jeg trodde jeg skulle få F-- på, men jeg fikk faktisk 85 %! Det er en B! Har foreløpig 92 % i faget, det er en lav A, men når Hayman legger til karakteren fra prøven så har jeg sikkert en B? Jaja, det var slutten på mitt 4,0 snitt så langt dette semesteret. Men men, jeg overlever da dette også, antar jeg. Venner: Andres. Snakker litt med noen andre også?

Sist på agendaen er GYM! Dette er for det meste ubeskrivelig gøy! Har 106 % og beste karakter her! Haha! Det trodde jeg aldri jeg skulle oppleve! Men det er så enkelt? Hver uke har vi spesielle ting vi gjør. Mandag varierer det, tirsdag svømmer vi, onsdag løper/jogger vi en mile (tiden min er 8:30), torsdag varierer det, og fredag går vi to miles. Vi kan få ekstra poeng om vi for eksempel svømmer flere etapper enn vi trenger, eller løper de to miles på under 24 minutter. I svømming startet vi med 10 etapper ? jeg svømte 20, to uker senere var det 11 ? jeg svømte 20, og denne uka var det 12 ? jeg svømte 20! De ukene vi ikke bare svømmer fram og tilbake gjør vi andre ting. Dette er forresten det eneste faget jeg ikke har sammen med andre utvekslingselever. Venner: Josiah, Caila, Sawna, Dylan, Kelli, og snakker litt med de fleste.

Før skolen starter er jeg alltid med Agnieszka, og etter skolen også, før bussen hennes kommer.

Litt av hvert

Hva skal vi snakke om nå da, tro? Alt går bra med alle sammet her, Seth har begynt baseballtrening nå, Savannah vokser så raskt, kan ikke tro at hun er 6 mnd om et par uker. Matt og Claire er fortsatt greie med meg ;-)

I det siste har jeg sendt meldinger til alle vennene mine om morgenen; ?quote of the day? og et ønske om en god dag! Er koselig å få svar tilbake på det? Som regel er de som svarer Agnieszka, Sebastian og Alysha, Nida noen ganger.

I dag er det torsdag, så jeg har dans snart? Det vil si, om en times tid? Dette er fortsatt gøy, selv om det er litt mye penger. Lurer på hva jeg skal gjøre når jeg kommer hjem igjen. Har jo lyst å fortsette med dans, men på Brekstad er alle på ungdomsgruppa så mye yngre enn meg. Vet ikke hvordan det er i Bjugn, da, men det kan jeg jo alltids fine ut.

I morgen, fredag, skal jeg bli med Agnieszka hjem. Da skal jeg ta en gul skolebuss for første gang i mitt liv! Hahaha! Skal sove over der også, så da får jeg internettilgang for en liten stund også.

Lørdag er TOLO på skolen, gleder meg? Jeg og en hel haug andre jenter skal gjøre oss klare hjemme hos Lisa, så det blir morsomt. Begynt å tenke litt på ?prom? også, tror nesten jeg må ha en date til dét? Men det finner vi ut av, er et par måneder igjen før den tid kommer!

2 kommentarer

MAMMA

15.mar.2010 kl.21:32

HEI PÅ DEG! Så arti å lese om fagene dine, og du er jo så flink. Er veldig stolt av deg. Synes skoleopplegget høres avansert ut, men ser ut som om du fikser det bra. Det blir vel rart å komme tilbake til lille Fosen vgs. STÅ PÅ, og husk at tiden går fryktelig fort. Plutselig er du hjemme igjen. Vi gleder oss til det. Mange klæmma fra mamman din!!!

PAPPA

16.mar.2010 kl.14:28

Hei på deg vennen. Du har ivartfall ikke glemt å skrive norsk og ei heller engasjerende. Virker som om du i det store og hele trives, og gjør det meget bra på skolen. Da blir pappa'n ekstra stolt. Du må jo ikke glemme hvor du har genene i fra vet du (LOL). Nå er det bare noen månder igjen så er du på norsk jord og det GLEDER vi oss MASSE til. Bruk tiden du har igjen til å opplev mye, kos deg med familie og venner, så er vi her for deg når du ankommer landet.

STORE KLEMMER FRA PAPP'S.

Skriv en ny kommentar

juliekristineiusa

juliekristineiusa

17, Ørland

jeg er meg! hehe. jeg er 17, bor på ørlandet, utvekslingsår i usa 09-10, og det er derfor jeg har opprettet denne bloggen. stygge kommentarer kan dere holde for dere selv; dersom dere ikke liker meg eller bloggen min kan dere bare trykke på den røde X'en oppe i høyre hjørne ;) men ellers, si gjerne hva dere syns! ^^, ~~julie kristine~~

Kategorier

Arkiv

hits